суббота, 11 апреля 2015 г.

Канада відправить в Україну своїх військових

Канада в найближчі місяці відправить в Україну військовий контингент. Як повідомляє канадський телеканал CTV, йдеться про тренувальну місію. Повідомляється, що канадські військові, швидше за все, будуть працювати в тісній співпраці з американськими союзниками, які вже знаходяться в регіоні.

При цьому, конкретні деталі поки що в стадії опрацювання на рівні уряду. Як зазначають у керівництві правлячої Консервативної партії, цей крок покликаний продемонструвати наявність у Канади "сильної антипутінської позиції" і зміцнити українську владу. "В уряді опрацьовуються деталі відправлення тренувального контингенту в Україну, розповіло джерело. Канада буде тісніше взаємодіяти з нашими союзниками зі США, які вже працюють у регіоні", - сказано в повідомленні. Крім того, канал нагадує, що Канада займає чітку позицію щодо військових дій Росії проти України, називаючи їх "незаконною окупацією".

Зазначимо, раніше міністр національної оборони Канади Роберт Ніколсон заявив, що Оттава у відповідь на прохання президента України Петра Порошенка безоплатно поставить українським збройним силам нелетальне військове обладнання. Мова, зокрема, йде про тактичні системи зв'язку, обладнання для знешкодження вибухових речовин, медичні аптечки і прилади нічного бачення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий