среда, 25 марта 2015 г.

Швеція повідомляє про польоти військових літаків РФ над Балтикою

Шведські військові повідомили про те, що російські військові літаки були помічені в районі шведського острова Готланд і данського острова Борнхольм.
За їхніми даними, літаки – два бомбардувальники Ту-22 і два винищувачі Су-27 – пролетіли у вівторок вранці в міжнародному повітряному просторі над Балтикою з вимкненими транспондерами.
«Вперше за багато років ми спостерігали над Балтикою літаки такого типу», – повідомив заступник оперативного командувача ВПС Швеції Андерс Гренстад.
«Загроза відносно Швеції не зросла, але збройні сили країни спостерігають за збільшеною активністю в цьому регіоні», – прокоментував ситуацію представник шведської армії Йоран Мартенссон.
За словами міністра оборони Швеції Петера Хульквіста, «росіяни не порушували правил, оскільки літали в міжнародному повітряному просторі, але польоти без включених транспондерів – це неналежна поведінка».
У свою чергу, голова МЗС Швеції Маргот Вальстрем заявила, що польоти російських літаків із вимкненими транспондерами неприйнятні, назвавши це порушенням міжнародних авіаційних правил.
«Це траплялося неодноразово, і це зухвало. Ми втомилися висловлювати протести проти такого порушення правил», – додала міністр.

Комментариев нет:

Отправить комментарий